Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tangó szelet II.

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • piskótatallér
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, kb. 170 fokos sütőben, sütőpapíron, közepes tepsiben. Kb. 10 perc alatt megsül.

A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A vajat alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

A krémet kétfelé osztjuk, s az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk.

Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal, s ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk. Pár óra, esetleg 1 éjszaka pihentetés után tálalható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss