Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Megkóstoltuk a bolti pizzaszeleteket, megmondjuk, melyik a legjobb

Sokszor van, hogy az ember életében nem az elsődleges szempont a gourmet élmény teljessége, amikor élelmet választ. Rohanunk A-ból B-be és leginkább arra van időnk, hogy bármit betuszkoljunk szánkba, hogy ne forduljunk be valamelyik kapualjba az éhségtől. Erre az egyik remek kategória a bolti pizzaszeletek vagy társaik, amik legtöbbször azért valljuk be nem éppen a legtutibb nápolyi recept alapján készülnek.

Kerestünk hát bolti pizzaszeletek, hogy megtudjuk melyik a legjobb. Legtöbb boltban már üzemel kisebb-nagyobb helyben pékség szóval azok termékeire mentünk rá. Lényeg, hogy tisztán pizzának nevezzék őket, az ízesítés most vegyesen lett válogatva. Összhatást figyeltünk, azaz melyik a legjobb egészében.

Fornetti

Kolbászos háromszög szeletként álmodják meg a Fornetti asztalánál a tökéletes pizzaszeletet, de kínálatukban még láttunk gombás és sonkás verziót is. Ránézésre átlagosan, magyarosan vastag szelet, amin a kolbászok csíkokra vágva és amorf darabokban is helyet kaptak. Sajt láthatóan került rá, ami rá is olvadt tisztességesen. Ízében a kolbász a legérdekesebb, mert olyan élményt idéz a szánkban, mintha egy szalonnasütésen lennénk, állaga több mint érdekes. Íze amúgy nem rossz az egésznek, a sajt hozza önmagát, a szósz picit paradicsomos, mindenfajta fűszer nélkül. Tésztája tömör és picit rágós, de fulladni még nem feltétlen ettől fogunk meg életünk során.

A termék adatai: 349 Ft

TESZT! HOL LEHET TÉNYLEG FINOM PIZZASZELETET KAPNI BUDAPESTEN? >>> 

Tesco

Szintén a háromszögre esküsznek a Tesco pékárukért felelős mágusai, akik a kolbászos verziót tervezték fejben. A kolbászokat karikázva teszik rá, ami között ott figyel az olvadt sajt. A szósz szinte tűzpiros, ami kicsit bizakodni hagyja az embert. Tűzpirosság ide vagy oda, az íze sajnos nem világbajnok, talán úgy lehet a legpontosabban jellemezni, hogy ketchup némi fűszerrel elkeverve. A tészta enyhén száraz és tömör, a sajt ízetlen, de legalább a kolbásznak van íze, ami egész jó.

A termék adatai: 140 gramm, 249 Ft

Lidl

Egyedi elképzelés a Lidl részéről, mert a kínálatukban ottjártunkkor kizárólag hawaii pizzát árultak, azt is mini kivitelben. Viszont kinézetre egyöntetűen állíthatjuk, hogy a mezőny leggusztusosabb példánya. Van rendes széle, próbál kicsit kerek formát is ölteni. A pontos elemzés alapján ananászos és sonkás feltéttel bír amúgy. A tészta a széleinél veszettül tömör, szinte vágni lehetne láncfűrésszel. Origója felé elérjük a feltéteket is, melyek közül a gyümölcs enyhén édeskés ízvilágot és némi folyadékot kölcsönöz az egésznek, míg a sonka próbálja ezt kontrollálni a háttérből. Mindkettő megfelelő, amit csak bátorít a pizzaalap, ami picit paradicsomos és enyhén fűszeres.

A termék adatai: 140 gramm, 269 Ft

TESZT! VAN OLYAN BOLTI PIZZAKRÉM, AMI EHETŐ? >>>

Penny

A Penny pékáru részlegén is a mini pizzákat favorizálják. Aprócska háromszögek, amire láthatóan kerül némi kolbász és némi sajt is. Az egészet megfürdetik pizzaszószban vagy valamiben, amiben hasonlít rá. Ízre a tésztája pontosan olyan, mint egy hétköznapi fehérkenyér, különösebb eltérést nem tapasztalunk, ha nem vesszük mellé a feltétek ízét. Az alapszósz nem rossz, kellemesen paradicsomos és picit fűszeres is. A kolbászos része szintén jól muzsikál, mivel legalább van íze. A sajtnál ízeket nem igazán találunk, de állagra szinte hiba nélküli, mert olyan tökéletesen ropogós.

A termék adatai: 70 gramm, 119 Ft

Spar

Nagy hatalmas téglalapformára gyártják pizzaszeleteiket, aminek van már önmagában egy kis házias hatása. Széleinél rendesen megsült a lecsordogált sajt, a közepén pedig látjuk a szalmáikat szépen katonasorban felsorakozni. Illatán érzünk némi hagymát, ami a többi mellett nagy-nagy meglepetés. Ízre a tészta egészen puha és szellős. A szósz picit paradicsomos, de az egészet meghatározó íz mindvégig a hagyma. Közepe felé már a sok szósztól pépessé képes ázni a tészta, ami nem feltétlen sorolható már pozitív érdemként fel esetében.

A termék adatai: 170 gramm, 349 Ft

Ítélet

Nem volt egyszerű mezőny és annak ellenére, hogy 5 lelket számolt csak a heti felhozatal, egészen nehéz volt dönteni. A győztes a Lidl terméke, ami felépítésre és ízre is hasonlít egy teljes pizzához. Az ananász és a sonka is jól muzsikál, így nagyon nincs mit rajta javítani. A tésztája az egyetlen rosszabb pontja, amit nem mindenki szeret ilyen sűrűségben. A Fornetti érdekes kolbászos pizzája a második helyre ért fel, míg a Spar házias elképzelése rengeteg hagymával a harmadik helyre volt elegendő.

A Tesco a heti vesztes, de olyan vészesen rosszul az sem szerepelt. Az alapja nem túl pizzás, a kolbász viszont egészen jó rajta. Tésztája viszont nem olyan jó. A Penny egy erős közepes, ahol viszont a tésztán igencsak változtatni kellene, mert nagyon olyan, mint egy kolbászos-ketchupos kenyér.

Lidl

Fornetti

Spar

Penny

Tesco

A NAGY MIRELITPIZZA-TESZT! MELYIK EHETŐ, MELYIKET FELEJTSÜK EL? >>> 

MÉG TÖBB MIT ETTEM MA TESZT A MINDMEGETTÉN >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss