Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres tarte

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A krémhez:
  • 20 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál habtejszín
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 kiskanál tej
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: 12,5 dkg szedret pürésítünk, majd átnyomkodjuk szűrőn. Ezt a pürét összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a margarinnal és a tejszínnel. Vízfürdőben, gyakran keverve besűrítjük a pürét, ez nagyjából 15-20 perc, majd hűvösre tesszük.

A lisztből, a sütőporból, 10 dkg margarinból, 14 dkg cukorból és a 2 tojásból omlós tésztát gyúrunk, amit hűtőben 30 percig hagyunk pihenni.

A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és egy kikent 24 cm átmérőjű tortaformát vagy piteformát kibéleljük vele. Elkenjük rajta a szedres krémet, majd a maradék tésztával befedjük a tortánkat úgy, hogy a széleket összenyomkodjuk. A tejjel elkeverjük a tojássárgáját, ezzel lekenjük a tarte tetejét, és megszórjuk a mandulaszeletekkel.

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálaláskor díszítjük a maradék szederrel.

Ezek is érdekelhetnek