A szecsuáni csirkéhez a csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A megtisztított gombát, sárgarépát, fehérrépát, újhagymát, a megmosott paprikákat és paradicsomokat metéltre (julienre) vágjuk, és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával.
Egy serpenyőben (vagy wokban) kevés forró olajon a húst hirtelen átsütjük, majd a zöldségeket is hozzáadva átforgatjuk. Mérsékeljük a hőt, és fedő alatt, néha megkavarva 7-10 percig pároljuk.
Ha szükséges, kevés vízzel (vagy fehérborral) felöntjük. Párolás közben kóstolgatva fehér borssal, curryvel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a szójaszószt, a ketchupot és együtt átforrósítjuk. Köretként főtt rizst kínálunk hozzá.