Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos pizza

MME MME
2/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dl langyos víz
  • 1/4 dl olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 50 dkg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • őrölt szerecsendió
  • 25 dkg emmentáli sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a sót összekeverjük. Egy másik edényben az élesztőt, a cukrot, a vizet és az olajat jól összekeverjük, majd a száraz és nedves anyagokat is jól összedolgozzuk. 30 percig kelesztjük.

A feltéthez a vajon a megmosott spenótot megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és kevés szerecsendiót, sózzuk, hagyjuk, hogy a leve elpárologjon.

A megkelt tésztát 1 cm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a spenótot, megszórjuk a fenyőmaggal és a lereszelt sajttal.

Előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss