Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatortakuglóf

default user icon
MME
100 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk.
  2. A barna cukrot egy kézi robotgéppel alaposan kikeverjük az olajjal és a vaníliaőrleménnyel, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, kihabosítjuk a masszát.
  3. A pekándiót durvára vágjuk, és egy nagy tálban összekeverjük a kétféle liszttel, a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel.
  4. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a durvára reszelt sárgarépát, és egyenletesen elkeverjük.
  5. Mehet a lisztes keverékhez a cukros-tojásos massza is.
  6. Végül a mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és azt is a tésztába öntjük a reszelt narancshéjjal együtt. Alaposan elkeverjük, majd a kuglófformába öntjük a masszát.
  7. A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nem ragad, akkor jó. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét, a vajat, a cukrot és a vaníliaőrleményt kihabosítjuk, és félretesszük.
  9. Ha kihűlt a kuglóf, megkenjük a tetejét a mascarponés krémmel.
  10. Az ételfestékkel megszínezett marcipánból kis répákat formázunk, és ezzel díszítjük a süteményt.

Nézd meg videón, hogyan készül a répatortakuglóf:

Ezek is érdekelhetnek

Friss