hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta cupcake

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 15 dkg barnacukor
  • 1,25 dl étolaj
  • 1 db vanília rúd (kikapart belseje)
  • 3 db tojás
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg mandula
  • 1 tk sütőpor
  • mézes süti fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 1 db narancs (leve és reszelt héja)
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 db vaníliarúd (kikapart belseje)
  • A díszítéshez:
  • marcipán
  • ételfesték

Elkészítés

  1. A sárgarépát lereszeljük, és leitatjuk a nedvességet róla. A keverőtálban a cukrot habosra keverjük az olajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, a tojásokat és tovább keverjük.
  2. Mikor már szép habos, beleszórjuk a darált mandulát, a diót, majd a sütőport és a mézessüti fűszerkeveréket. Ezután mehet bele a sárgarépa, végül a citrom és a narancshéja, leszűrt leve. Az egészet összedolgozzuk.
  3. A tésztát a kiolajozott, és sütőpapírral kibélelt cupcake formába öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vanília kikapart magjaival. A krémet habzsákba töltjük, majd a kisült cupcake-ek tetejére nyomjuk. Színes marcipánfigurákkal díszíthetjük őket.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek