Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti répatorta

MME MME
1 3.7/5
75 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • ½ kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg pirított, durvára darált dió
  • ¼ teáskanálnyi só
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 4 tojás
  • 2,4 dl olaj
  • 34 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 1 db közepes, reszelt alma / vagy kb. 1 dl pépesített ananászbefőtt
  • A krémhez:
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 10 dkg vaníliás krém túró
  • 10 dkg vaj
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg durvára vagdosott vagy darabolt pirított dió
  • 1 dl habtejszín
  • marcipán (vagy nyújtható fondant) a figurákhoz, cukorkák
  • 3 dkg kókuszreszelék, keserű mandula aromával átkevergetve és kiszárítva a fűhöz

Elkészítés

  1. A húsvéti répatorta elkészítéséhez elsőként összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezt követően hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket az almával.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.
  3. Amíg sül a sütemény, a krémhez a vaj, a krémtúró, a citromlé, és annak reszelt héjának kivételével az összes hozzávalót robotgéppel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
  4. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habosított vajjal keverjük el. Adjuk hozzá a krémtúrót, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is.
  5. A kihűlt répatortát három lapra szeljük, és megtöltjük a krémmel. A krémből hagyjunk az oldalának megkenésére is egy keveset. Ha kész, diódarabokkal megszórhatjuk. A tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

A receptet és a fotót E. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss