Elkészítés: A karajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk (nem túl vékonyra, hogy ne száradjon ki), és sóval, valamint borssal fűszerezzük. Kis ideig állni hagyjuk. Közben a hagymát finomra aprítjuk, és az olajon üvegesre pírítjuk egy nagyobb méretű serpenyőben. Ezután a hússzeleteket a hagymára helyezzük, és pár pillanat alatt mindkét oldalát fehérre sütjük. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst. Lefedjük, főni hagyjuk, néha pótoljuk az elfőtt vizet! Eközben - ha friss zöldbabot használunk - enyhén sós vízben pároljuk meg azt. A finomra vágott petrezselymet és a bazsalikomot adjuk a sűrített paradicsomhoz. Majd, ha a hús már majdnem elérte az általunk kívánt puhaságát, keverjük a szaftjába a paradicsomot, adjuk hozzá a zöldbabot, ha szükséges, öntsük még fel egy kis vízzel, és fűszerezzük ízlés szerint. Pár percig főzzük együt a paradicsomos szaftban. Köretnek rizst, esetleg gombás rizst ajánlok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre