hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panna cotta grépfrúttal, szezámmagos morzsával

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A panna cotta elkészítéséhez a tejszínt és tejet egy csipet sóval és vaníliával felmelegítjük. Közben beáztatjuk a zselatinlapokat bő hideg vízben.
  2. Ha felforrt a tejszín, beletesszük a cukrot, elkeverjük. Kicsavarjuk a megduzzad zselatint és beletesszük a tejbe. Elkeverjük. Poharakba kiadagoljuk és hűtőbe tesszük dermedésig.
  3. A morzsához kézzel összemorzsoljuk a vajat, a cukrot, a lisztet, a szezámmagot és a sót. Folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük fél órára. Utána nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy sütőpapíros tespire és 180-200 fokos sütőbe tesszük. Pár percig sütjük, amíg egészen aranybarna nem lesz. Ha kész, összetörjük egy villával és kihűtjük.
  4. A grapefruitot hámozzuk, filézzük.
  5. Ha a panna cotta szépen megdermedt, ráhalmozunk egy nagy adag ropogós morzsát, bőven rakunk rá a gyümölcsből és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.

Így készül a grépfrútos panna cotta szezámmagos morzsával

 

LISZTMENTES CSOKITORTA >>>

SÜTI TITKOK: 15 PERCES BANÁNOS PALACSINTA REGGELIRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss