Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panna cotta grépfrúttal, szezámmagos morzsával

MME MME
60 perc
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg habtejszín
  • 5 dkg tej
  • 1 csipet só
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • 2 lap zselatin
  • 6 dkg cukor
  • A szezámos ropogóshoz:
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg szezámmag
  • 1 csipet só
  • friss grapefruit
  • bazsalikom

Elkészítés

  1. A tejszínt és tejet egy csipet sóval és vaníliával felmelegítjük. Közben beáztatjuk a zselatinlapokat bő hideg vízben. Ha felforrt a tejszín beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd a kézzel kicsavart, megduzzad zselatint is beledobjuk és elkeverjük. Poharakba kiadagoljuk és hűtőbe tesszük dermedésig.
  2. A morzsához kézzel összemorzsoljuk a vajat, a cukrot, a lisztet, a szezámmagot és a sót. Folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük fél órára. Utána nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy sütőpapíros tespire és 180-200 fokos sütőbe tesszük. Pár percig sütjük, amíg egészen aranybarna nem lesz. Ha kész, összetörjük egy villával és kihűtjük.
  3. A grapefruitot kifilézzük. Ha a panna cotta szépen megdermedt, ráhalmozunk egy nagy adag ropogós morzsát, bőven rakunk rá a gyümölcsből és néhány levél bazsalikommal díszítjük.

Videó! Így készítheted el a grépfrútos panna cottát szezámmagos morzsával! >>>

LISZTMENTES CSOKITORTA >>>

SÜTI TITKOK: 15 PERCES BANÁNOS PALACSINTA REGGELIRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss