Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás morzsás torta

75 perc
bonyolult
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáadunk 0,8 dl langyos tejet, valamint 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a felolvasztott vajat, a tojást, a citromhéjat és 1 csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Kevés liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.

2.

A töltelékhez a meghámozott, kimagozott almát kockára vágjuk. Felforralunk 2 dl vizet. Feloldunk benne 10 dkg cukrot, majd hozzáadjuk az almakockákat, és néhány percig pároljuk. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

3.

A tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Elosztjuk rajta az almakockákat.

4.

Összemorzsoljuk a megmaradt lisztet és cukrot az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral, majd az almás tésztára szórjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek