Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás csirkecomb fűszeres burgonyával

MME MME
75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál paprika
  • 1 kiskanálnyi a következőkből:
  • szurokfű
  • kakukkfű
  • zsálya
  • bazsalikom
  • majoránna
  • feketebors
  • fokhagymapor
  • vöröshagyma por
  • 4 pohár zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • fél pohár tej
  • 2 pohár liszt
  • 3 pohár olaj
  • A burgonyához:
  • 6-8 nagy szemű burgonya
  • fél kiskanál kakukkfű
  • fél kiskanál bazsalikom
  • fél kiskanál bors
  • fél kis kanál szurokfű
  • 1 kiskanál só
  • fél kiskanál paprika
  • 1 csipetnyi cayenne bors
  • 1,5 pohár liszt
  • 1 tojás
  • 3/4 pohár tej
  • 1/4 pohár olaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat előkészítjük, a zsemlemorzsához hozzákeverjük a fűszereket, a tojásokat pedig összekeverjük a tejjel. Belisztezzük a csirkecombokat, majd megforgatjuk a tojásos-tejes keverékben, majd ezt követően meghempergetjük a fűszeres zsemlemorzsában.

Az olajat felforrósítjuk és a combokat ropogósra, pirosra sütjük. A combokat az olajból kivéve vékony kenyérszeletekre helyezzük, hogy a felesleges olajat magába szívja.

Közben elkészítjük a fűszeres burgonyát.
Előmelegítjük a sütőt 230 fokra. A burgonyát megmossuk, 8 hasábba vágjuk. A fűszereket összekeverjük a liszttel. A tejhez hozzáöntjük a tojást és elkeverjük. A tojásos lében a burgonyákat megmártjuk, megszórjuk liszttel, majd tepsibe rakjuk, és megpermetezzük az olajjal. A burgonyát addig sütjük a sütőben, míg aranybarna színű és puha lesz.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss