Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kedvenc csokitorta meggyes piskótával

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 1 tortához:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 púpos evőkanál holland kakaópor
  • pici só
  • meggybefőtt, leszűrve
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 2,5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 9 dkg holland kakaópor
  • rumaroma
  • A csokimázhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • rumaroma
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • citromlé
  • ételfestékek

Elkészítés

Elkészítés: A krémmel kezdem, mert annak hűlnie kell. Egy edényben 10 percen át főzöm kevergetve a tejszínt a cukorral és a vajjal, majd lehúzom a tűzről, és beleszitálom a kakaóport, végül a rumaromával tovább ízesítem. Üvegtálba öntöm, és hagyom teljesen kihűlni.

Amikor kihűlt, géppel jó habosra kikeverem.

A tésztához az egész tojásokat a cukorral, a tejjel és kakaóporral 10 percen át keverem, ezután adom hozzá a lisztet, a sütőport, sót, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítem el. Meggyszemekkel kirakom.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra, majd 10-12 perc alatt megsütöm a tésztát.

A torta összeállításához hosszában 3 részre vágom a tésztát, megkenem a krémmel, majd hagyom állni, amíg elkészítem a csokimázat.

A csokimázhoz egy edényben felmelegítem a cukrot a vízzel, majd hozzáadom a kakaóport és a vajat. Addig kevergetem, amíg a cukor teljesen felolvad. Rumaromával ízesítem, majd egy kés segítségével a torta tetejére simítom.

A cukormázhoz csak a porcukrot keverem össze a citromlével, annyival, hogy éppen folyékony legyen, de ne legyen túl híg. A díszítéshez egy nyomózsákba töltöm a cukormázat, először a fehéret, majd utána a színeseket, külön-külön, és kedvem szerint díszítem a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss