Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A panna cotta Észak-Olaszországból származó édes, fényes felületű, vaníliás puding, amit tojás nélkül készítenek tejből és tejszínből. Mi most csokiszósszal leöntve tálaltuk, a végeredmény pedig zseniális lett. Érdemes kipróbálni!
Cikk
Az olaszok nemzeti pudingja a panna cotta itthon is nagy népszerűségnek örvend, legfőképpen azért, mert ezerféle képpen vatiálható, hiszen a vaníliás tejszínes alapkrém mellé ugyanis bármilyen íz tökéletsen passzol! Mutatjuk a 7 kedvenc receptünket!
Ha eddig abban a hitben éltél, hogy görögdinnyével nem lehet megváltani a desszertek világát, akkor bizony tévedtél. Ez a panna cotta nagyon nyári és nagyon friss! A melegebb hónapokban ez az egyik legjobb hűsítő, amit a dinnye és a kókusz tesz csak igazán izgalmassá.
A marcipános panna cotta önmagában is isteni, ám ha van időnk és persze kedvünk, akkor érdemes feldobni egy kis málnaszósszal úgy, ahogyan azt most a Mindmegette receptvideójában is láthatjuk. Kövessük Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítójának instrukcióit, hogy a mi panna cottátok is verhetetlen legyen.
Baloghné Kele Judith
Ha már itt az őszibarack szezon, érdemes kipróbálni néhány őszibarackos desszertet! Válogatásunkban összegyűjtöttük az örök kedvenc recepteket a baracklevestől a barackos pitéig - neked csak azt kell eldöntened, melyik finomságot kóstolnád meg legelőször.
Verten Robert
A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza, amelyből a leggyakrabban házi szörpöt készítünk, de süthetjük palacsintatésztába és felhasználhatjuk különféle süteményekhez és krémekhez is. Íme 11 kihagyhatatlan bodzás finomság, amit a szezonban mindenképpen el kell készítened!
Pintér Virág
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! Ma egy csodálatos, olasz desszertet panna cottát készít grépfrúttal és szezámmagos ropogóssal.
A kánikulában mindenki valami hűsítő finomságot eszegetne, és szerencsére a fagyin túl is van élet! Tiramisu, panna cotta, madártej, sajttorta vagy pohárkrém, jöhet ilyenkor bármi, ami fogyasztás előtt néhány órát a hűtőben pihent. Jó étvágyat hozzájuk!
A pohárkrémnek számtalan jó tulajdonsága van: nemcsak gyors és egyszerű, kreativitásra ösztönző, de mutatós, ráadásul a maradékokat is felhasználhatjuk hozzá. Variáljuk kedvünkre, és vegyük elő a poharakat, íme 15 bombajó recept!
Az adventi időszak kapujában Fördős Zé gasztroblogger és a Ferrero megálmodta a tökéletes karácsonyi asztalt. A Ferrero karácsonyi workshopján a vendégek a pralinék segítségével egyedi asztaldíszeket gyárthattak, valamint elleshették Zétől a karácsonyi menü elkészítésének fortélyait.
A kezdő háziasszonyok és az idő szűkében lévők is készíthetnek menő desszerteket anélkül, hogy órákat állnának a konyhában. Íme 11 recept, melyet könnyen és gyorsan elkészíthet bárki.
Az egyik leggazdagabb konyha az olasz. Pizza, pasta, lasagne, tiramisu, focaccia, panna cotta, arancini, pesto, bruschetta, és még sorolhatnánk a finomabbnál finomabb fogásokat... Ezen felbuzdulva össze is gyűjtöttünk gyorsan 15 olyan receptet, melyet, ha elkészítetek, ti is Olaszországban érzitek majd magatokat.
Blahunka Ágnes
Nincs az a borús nap, amit egy szelet torta vagy sütemény ne dobna fel, főleg, ha az a desszert olyan ínycsiklandó, hogy képtelenség neki ellenállni. Összegyűjtöttünk 12 finomságot, melyek láttán rögtön mosolyra húzódik a szánk.
Hajós Ágnes
WM
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ha jól kihűtjük, a nyári esték sztárja lehet - fagylalt helyett, de bármikor remek záróakkordja egy-egy jól sikerült vendégségnek.