Mindmegette.hu
Recept
Pintér Virág
Videó
A panna cotta Észak-Olaszországból származó édes, fényes felületű, vaníliás puding, amit tojás nélkül készítenek tejből és tejszínből. Mi most csokiszósszal leöntve tálaltuk, a végeredmény pedig zseniális lett. Érdemes kipróbálni!
MME
Cikk
Ha már itt az őszibarack szezon, érdemes kipróbálni néhány őszibarackos desszertet! Válogatásunkban összegyűjtöttük az örök kedvenc recepteket a baracklevestől a barackos pitéig - neked csak azt kell eldöntened, melyik finomságot kóstolnád meg legelőször.
A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza, amelyből a leggyakrabban házi szörpöt készítünk, de süthetjük palacsintatésztába és felhasználhatjuk különféle süteményekhez és krémekhez is. Íme 11 kihagyhatatlan bodzás finomság, amit a szezonban mindenképpen el kell készítened!
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! Ma egy csodálatos, olasz desszertet panna cottát készít grépfrúttal és szezámmagos ropogóssal.
A kánikulában mindenki valami hűsítő finomságot eszegetne, és szerencsére a fagyin túl is van élet! Tiramisu, panna cotta, madártej, sajttorta vagy pohárkrém, jöhet ilyenkor bármi, ami fogyasztás előtt néhány órát a hűtőben pihent. Jó étvágyat hozzájuk!
Baloghné Kele Judith
Török Zsuzsa
Nyílik a bodza! Szedj minél több illatos fehér virágtányért, és süsd meg palacsintatésztában, főzd meg szörpnek, zselének, ízesíts vele fagyit, bólét, koktélt, krémeket és süteményeket, készíts el pezsgőnek vagy akár ecetnek!
FAZEKAS KIRA
Drágám, kérlek, hozz be pár szem paradicsomot a kertből! Ismerős mondat, ugye? De hallottál már olyat, hogy: „Ugorj ki az udvarba, mert kellene a csirkéhez egy-két virág sásliliom!” Esetleg „némi sarkantyúka a salátába”? Mindkét kérés elhangozhatna, a szépség ugyanis nem csupán a virágok kiváltsága, a finom íz pedig olykor váratlan forrásokból érkezik.
Blahunka Ágnes
A pohárkrémnek számtalan jó tulajdonsága van: nemcsak gyors és egyszerű, kreativitásra ösztönző, de mutatós, ráadásul a maradékokat is felhasználhatjuk hozzá. Variáljuk kedvünkre, és vegyük elő a poharakat, íme 15 bombajó recept!
Az adventi időszak kapujában Fördős Zé gasztroblogger és a Ferrero megálmodta a tökéletes karácsonyi asztalt. A Ferrero karácsonyi workshopján a vendégek a pralinék segítségével egyedi asztaldíszeket gyárthattak, valamint elleshették Zétől a karácsonyi menü elkészítésének fortélyait.
Hajós Ágnes
A kezdő háziasszonyok és az idő szűkében lévők is készíthetnek menő desszerteket anélkül, hogy órákat állnának a konyhában. Íme 11 recept, melyet könnyen és gyorsan elkészíthet bárki.
Az egyik leggazdagabb konyha az olasz. Pizza, pasta, lasagne, tiramisu, focaccia, panna cotta, arancini, pesto, bruschetta, és még sorolhatnánk a finomabbnál finomabb fogásokat... Ezen felbuzdulva össze is gyűjtöttünk gyorsan 15 olyan receptet, melyet, ha elkészítetek, ti is Olaszországban érzitek majd magatokat.
Nincs az a borús nap, amit egy szelet torta vagy sütemény ne dobna fel, főleg, ha az a desszert olyan ínycsiklandó, hogy képtelenség neki ellenállni. Összegyűjtöttünk 12 finomságot, melyek láttán rögtön mosolyra húzódik a szánk.
Simonné Pammer Lívia
WM
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ha jól kihűtjük, a nyári esték sztárja lehet - fagylalt helyett, de bármikor remek záróakkordja egy-egy jól sikerült vendégségnek.
PATAKY KRISZTINA
Kard Sándorné