hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így nem esik össze a piskóta

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Íme, így nem esik össze a piskóta.

Ha azt szeretnéd, hogy a piskótád tökéletesen sikerüljön, akkor mutatunk egy szuper trükköt, amelynek segítségével garantáltan szép, magas lesz a piskótatészta, és nem fog összeesni.

TIPP: Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyod. Támaszd ki egy hurkapálca-darabbal!

Próbáld ki bevált piskóta alapreceptünket. Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és tökéletes lesz a piskóta.

Piskóta alapreceptje

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Elkészítése:

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.

Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.

A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).

Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.

A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

AJÁNLJUK MÉG:

NAPI PRAKTIKA: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS REMEGŐS A DARAGALUSKA>>> 

NAPI PRAKTIKA: ÍGY NEM FOG KIFOLYNI A RÁNTOTT SAJT>>> 

NAPI PRAKTIKA: ÍGY LESZ SELYMES A PAPRIKÁS CSIRKE SZAFTJA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss