Ha azt szeretnéd, hogy a piskótád tökéletesen sikerüljön, akkor mutatunk egy szuper trükköt, amelynek segítségével garantáltan szép, magas lesz a piskótatészta, és nem fog összeesni.
TIPP: Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyod. Támaszd ki egy hurkapálca-darabbal!
Próbáld ki bevált piskóta alapreceptünket. Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és tökéletes lesz a piskóta.
Piskóta alapreceptje
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Elkészítése:
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.