hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz selymes a paprikás csirke szaftja

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Ha azt szeretnéd, hogy a pörkölted szaftja minél lágyabb és krémesebb legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével garantált a selymes pörköltszaft.

TIPP: Paprikás csirke készítésekor előbb mindig főzd ki a galuskát, majd annak főzőlevével kanalanként engedd fel a fővő csirkét. A lisztes, forró víz még selymessebbé teszi a pörkölt levét.

Így készíthetsz tökéletes paprikás csirkét!

Hozzávalók:

1,5 kg csirke
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 ek olaj
1 mk pirospaprika
1 dl tejföl
1 db tojás
2 dl tej
1 mk só
25 dkg liszt
3 dkg margarin
2 ek zsír

Elkészítése:

1. A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd megsózzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

2. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel (tipp: a galuska főzőlevével), megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk. Ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel (vagy főzőlével) pótoljuk.

3. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy ragacsos masszát kapjunk. Kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrásnak induló vízbe. Amint a víz felforrt, és a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, leszűrjük és mélyebb tálba szedjük. A vajat felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük.

4. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék tejföllel és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskával kínáljuk.

AJÁNLJUK MÉG:

Ezek is érdekelhetnek

Friss