Ha veled is rendszeresen előfordul, hogy sütés közben kifolyik a sajt a panírból, mutatunk egy trükköt, melynek segítségével elbúcsúzhatsz az olajban maradt sajtdaraboktól.
1. Az első lépés a dupla panírozás: liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa.
2. Ezután a bepanírozott sajtokat kb. 20 percre tedd a mélyhűtőbe.
3. Végül forró(!) olajban pillanatok alatt kisütheted a sajtokat anélkül, hogy kifolyna a sajt a panír alól. Így garantált a hibátlan rántott sajt!
Rántott sajt alaprecept
Hozzávalók:
- 40 dkg rántani való sajt
- 4 db tojás
- 3 ek liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítése:
1. A rántani való sajtot felszeleteljük.
2. A tojásokat pici sóval és borssal felverjük.
3. Egy tálba lisztet, egy másik tálba zsemlemorzsát öntünk.
4. A sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Ezt még egyszer megismételjük.
5. A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Főtt rizs, sült krumpli és friss saláta is tökéletesen passzol hozzá.
Ajánljuk még: