Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: Így nem fog kifolyni a rántott sajt

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Ha veled is rendszeresen előfordul, hogy sütés közben kifolyik a sajt a panírból, mutatunk egy trükköt, amelynek segítségével elbúcsúzhatsz az olajban maradt sajtdaraboktól. S persze innentől tökéletesen finom rántott sajtot süthetsz.

A legfontosabb lépések a tökéletes rántott sajt készítéséhez

1. Az első lépés a dupla panírozás: liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa.

2. Ezután a bepanírozott sajtokat kb. 20 percre tedd a mélyhűtőbe, hogy jól lehűljenek. Ez azért is fontos, mert így a sajt a sütés közben később olvad meg, s nem folyik ki a panírból.

3. Végül pedig nagyon fontos, hogy a serpenyőben forró (!) olajban süsd ki a sajtokat, amihez csupán néhány percre lesz szükség. A rövid sütési idő a titka, hogy a sajtok ne folyjanak ki a panír alól. Így garantáltan hibátlan lesz a rántott sajt!

Rántott sajt alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg rántani való sajt
  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítése:

  1. A rántani való sajtot felszeleteljük.
  2. A tojásokat pici sóval és borssal felverjük.
  3. Egy tálba lisztet, egy másik tálba zsemlemorzsát öntünk.
  4. A sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Ezt még egyszer megismételjük.
  5. A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Főtt rizs, sült krumpli és friss saláta is tökéletesen passzol hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss