Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagypénteki húsvéti menü: szigorúan hús nélkül

default user icon
MME
Nagypénteken még tilos húst enni, ilyenkor a legszigorúbb a böjt, ezért összegyűjtöttünk néhány szuper húsmentes receptet, hogy addig se éhezzen a család, amíg a sonka az asztalra kerül.

Lassan itt a húsvét, és ezzel a negyven napos böjti időszak vége. Húsvét vasárnap reggel kerülhetnek először az asztalra a hagyományos húsvéti ételek: a sonka, a kalács és a tojás. Nagypénteken, a hagyomány szerint ugyanakkor még nem illendő húst enni, a böjt ezen a napon a legszigorúbb. Szakemberek szerint az ünnepeket leszámítva is érdemes húsmentes napokat beiktatni az életünkbe. Nemcsak ezen a napon teszünk tehát kifejezetten jót a szervezetnek a könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető húsmentes ételekkel.

Az ilyenkor szokásos menü lehet a krumplileves, valamilyen húsmentes tészta, de a tejfölös rakott ételek is tökéletesen megfelelnek. Tipikus böjti, nagypénteki ebéd a bableves, a túrós csusza vagy mákos tészta is. Hogy megkönnyítsük a választást, összegyűjtöttük a szerintünk legjobb nagypénteki recepteket. Íme három menüsor.

Egyszerű és gyors krumpliLEVES >>>

TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES >>>

GYORS ZÖLDSÉGLEVES EPERLEVÉLLEL >>>

FEJTETT BABLEVES recept >>>

VÖRÖSLENCSE BOLOGNAI >>>

Egyszerű sajtos fokhagymás brokkoli >>>

RICOTTÁS GNOCCHI MEDVEHAGYMÁS PESTÓVAL >>>

Sajtos rakott karfiol >>>

HABOS MÁKOS TÉSZTA SÜTŐBEN SÜTVE >>>

KLASSZIKUS TÚRÓGOMBÓC FAHÉJAS TEJFÖLLEL >>>

ARANYGALUSKA VANÍLIAMÁRTÁSSAL >>>

Még több húsmentes recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek