A füsölt tarját a babérlevéllel és a fokhagymával egy lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékleten kb. 1 óra alatt megfőzzük.
Míg a hús fő, elkészítjük a saláta alapot: a lila hagymát apró kockákra vágjuk, a zellerszálakat meghámozzuk, a szálakat hosszában kettévágjuk, és apró kockára vágjuk. A konzervlencsét felbontjuk a levét leöntjük. A zöldségeket, a lencsét egy salátás tálba rakjuk, közben a megfőtt húst kivesszük a főzőléből (vigyázzunk, ki ne borítsuk a főzővizet, az öntethez szükség lesz rá!), felkockázzuk, és ezt is hozzátesszük.
Elkészítjük az öntetet: kb. 2-3 dl főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, a mézet, az ecetet, az olajat, megsózzuk, megborsozzuk, és egyneműre keverjük. Az öntettel meglocsoljuk a salátát, és alaposan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük (minimum egy órára). Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.