Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos húsos lasagne

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Egy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéredésig pirítjuk. Amint kifehéredett, felöntöm a paradicsompürével és 10-15 perc alatt készre főzzük.
  2. A spenótos szószhoz a spenótot lecsepegtetjük, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne, majd a meghámozott fokhagymával együtt feltesszük főni. Amikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kéksajtot, és addig keverjük, amíg kissé megolvad, de még darabos.
  3. A besamelmártáshoz a vajat a liszttel megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzátesszük a parmezánt.
  4. Előveszünk egy 20x30x10-es tepsit, az aljába olívaolajat csepegtetünk, majd erre tesszük az első sor tésztát, ráhalmozzuk a húsos töltelék felét, majd egy sor tészta, a spenótos töltelék, és ismét egy sor tészta következik,  amire egy adag besamelmártást kenünk. Erre halmozzuk a darált hús másik felét, majd megint tészta jön, rá a maradék besamel. A tetejét bőséggel megszórjuk reszelt tappistával. 180 fokon, 50 percig sütjük, majd 5-10 percet grillezzük, hogy rápiruljon a sajt.

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

MINDENFÉLE RAKOTT KRUMPLI >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek