Mindmegette.hu
Recept
Vass Lászlóné
Cikk
MME
Tükörtojás, csirkemell pörkölt, sült kolbász, fasírt - sokak számára ezek nélkül a feltétek közül elképzelhetetlen a főzelék. Valóban ezek a feltétek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy még finomabbá és még laktatóbbá varázsoljuk a tökfőzeléket, vagy a krumplifőzeléket, esetleg a spenótot.
Illényi Szilvia
Eleged van a szürke, hideg időből? Kissé levertnek érzed magad mostanában? Szerencsére van néhány olyan étel, ami javíthat a hangulatodon, mutatjuk, melyek ezek!
Videó
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Jöjjön egy tartalmas bableves füstölt hússal.
Szekeres Lajosné Klári
A téli és kora tavaszi menü sztárja, a világszerte ismert és kedvelt bableves. Az egyik legrégebbi alapanyagnak számító szárazbab sok-sok ínséges időszakon segítette át az emberiséget, mivel ebből a könnyedén tárolható, energiában gazdag alapanyagból sokféle egytálételt, illetve levest készíthetünk.
Kihagyhatatlan recepteket hoztunk! Ha te is rajongsz a házias ízekért, akkor próbáld ki ezeket a fogásokat. Hétvégén akár sólet, bakonyi palacsinta vagy pásztortarhonya is kerülhet az asztalotokra.
Wessely Márta
A számtalan libaétel közül talán a legkedveltebb a sólet, amelyet sokféleképp elkészíthetünk. A sóletnél számtalan iskola létezik, ki erre, ki arra az elkészítési módra esküszik, mi most a belváros kedvelt, zsidó konyhát vivő bisztrójában, a Macesz Bisztróban jártunk utána, hogy milyen is a jó sólet.
Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.