Elkészítés: Először a mintapiskótát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadunk néhány csepp (tetszőleges színű) ételfestéket. Néhány percre hűtőbe tesszük, majd habzsák segítségével, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakú mintákat rajzolunk. Annyi időre amíg elkészítjük a piskóta tésztáját szintén hűtőbe tesszük. Az elkészített piskótatésztát a mintára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy konyharuhába feltekerjük.
Elkészítjük a krémet. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd közben a 4 dl tejben 1 evőkanál cukorral sűrűre főzzük a pudingport, majd kihűtjük. A zselatint a vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd mikor már langyos, a pudinghoz keverjük. A vajas masszát a krémsajttal kikeverjük, és a pudingos krémmel jól elkeverjük. A legvégén a tejszínt kemény habbá verjük, és azt is a krémhez vegyítjük.
A mintás piskótánkat megtöltjük a karamelles krémmel, feltekerjük, néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.