Elkészítés: A húst megtisztítjuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát nagyobb kockákra szeljük. A hagymával és a paprikával felváltva nyársra húzzuk.
A guacamoléhoz a paradicsomot meghámozzuk, húsát apróra vágjuk. A hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk. A citrom levét kicsavarjuk. Az avokádó meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát villával összetörjük, azonnal elkeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Majd hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. Sóval, borssal, csipetnyi chilivel ízesítjük.
A nyársakata megkenjük olajjal, és a grillrácson (vagy serpenyőben) folyamatosan forgatva 12-15 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és az avokádómártással kínáljuk. Tortillát is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!