Marhanyársak avokádómártással

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg marhahátszín
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 6 evőkanál olaj
  • Az avokádómártáshoz:
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 érett avokádó
  • 1 csipet chili

Elkészítés

Elkészítés: A húst megtisztítjuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát nagyobb kockákra szeljük. A hagymával és a paprikával felváltva nyársra húzzuk.

A guacamoléhoz a paradicsomot meghámozzuk, húsát apróra vágjuk. A hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk. A citrom levét kicsavarjuk. Az avokádó meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát villával összetörjük, azonnal elkeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Majd hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. Sóval, borssal, csipetnyi chilivel ízesítjük.

A nyársakata megkenjük olajjal, és a grillrácson (vagy serpenyőben) folyamatosan forgatva 12-15 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és az avokádómártással kínáljuk. Tortillát is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss