Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legjobb sóskás recept, melyek elfeledtetik a rossz menzás emlékeket

default user icon
MME
A gyerekkori, rossz menzás emlékeknek köszönhetően sokan nem szeretik a sóskát, pedig igazi csodazöldség, rengeteg jótékony hatással, melyeket már nagyszüleink is ismertek.

A sóska egy Európában is őshonos, tápanyagban gazdag gyógynövény. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, de található benne B1-, B2- és A-vitamin is, mely köztudottan hozzájárul szemünk és látásunk egészségének megőrzéséhez. Bővelkedik káliumban, kalciumban, foszforban, nátriumban, flavonoidokban és vasban, savanykás ízét pedig a benne található oxálsavnak köszönheti.

Az oxálsav miatt nem szabad túlzásba vinni a sóska fogyasztását, mivel az nagy mennyiségben és hosszú távon egészségkárosító hatású lehet.

A sóskának számtalan jótékony hatása ismert, ilyen többek között, hogy segít a fogyásban, csökkenti a vérnyomást, erősíti a csontokat és az immunrendszert, sőt még abban is segíthet, hogy megállítsuk a hajhullást.

Ha szeretnénk szezonálisan, és persze változatosan étkezni, akkor mindenképp kerüljön a tányérunkra a sóska, amelyből nem csak főzelék készíthető! Mutatunk néhány receptet, mely garantáltan elfeledteti a gyerekkori, rossz menzás emlékeket.

EGYSZERŰ SÓSKAFŐZELÉK >>> 

SÓSKAMÁRTÁS >>> 

CSIRKEMELL SÓSKAMÁRTÁSBAN STEAKBURGONYÁVAL >>> 

SÓSKÁS RIZSFELFÚJT SÜLT KOLBÁSSZAL >>> 

SAJTTAL TÖLTÖTT KIFLIK >>> 

PODLUPKA >>> 

KRUMPLIGOMBÓC SÓSKAMÁRTÁSSAL >>> 

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss