Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A gyerekkori, rossz menzás emlékeknek köszönhetően sokan nem szeretik a sóskát, pedig igazi csodazöldség, rengeteg jótékony hatással, melyeket már nagyszüleink is ismertek.
PATAKY KRISZTINA
A tavasz első zöld vitaminjának is nevezik a sóskát, ami nem véletlen, hiszen amellett hogy finom, több kedvező egészségügyi hatása is van az Európában is őshonos gyógynövénynek.
WM
Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. A március és az április már a karalábé, a medvehagyma, a spenót, a sóska és a retek uralmáról szól. Ezekkel az alapanyagokkal rengeteg finomság elkészíthető, íme néhány ötlet, hogy mi mindenhez használhatók a tavaszi zöldek!
Videó
A sóska a spenót ikertestvére, ami nemcsak a színükön, és az elkészítésük módjában mutatkozik meg, hanem azon is, ahogy az emberek hozzájuk viszonyulnak.
Tóth Péter
Klock Eszter
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Jöjjön hát a sóska - ezúttal nem sült krumplival és tükörtojással, hanem egy pici kaporral. Próbáljátok ki, megéri!
A különféle zöldségekből és hüvelyesekből készült főzelékek nemcsak remek vitaminpótlók, hanem igazán pénztárcabarát menük része is lehet a szűkösebb napokon. Íme 16 recept, amit az egész család imádni fog!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A lencse és a száraz bab ideje lejárt, tavasszal végre jöhetnek a friss alapanyagok! Készítsünk főzeléket spenótból, sóskából, cukkiniből, zöldborsóból, zöldbabból és cukkiniből, mutatjuk a legjobb recepteket.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Friss zöldségekből és gyümölcsökből, gyorsan elkészíthető, egyszerű fogások - az ilyeneket szeretjük nyáron, nem? A most következő 3 recept minden kritériumnak megfelel, ráadásul olyan közkedvencekről van szó, amiket lelkesen fogyaszt majd az egész család!
Receptek, amelyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A spenótot és a sóskát vagy imádjuk, vagy utáljuk. Van, aki mindkettőt, van aki egyiket sem. Szerintünk pedig mindkettőt lehet imádnivalóan csinálni! Bár klasszikus főzelék formájában egyértelműen megosztó, az alábbi receptek közül valószínűleg mindenki megtalálja a kedvére valót.
Mautner Zsófi egy igazán könnyű, tavaszi borscs levest főz zöld fűszerekkel, sóskával, spenóttal és medvehagymával. Ráadásul ez az előétel amellett, hogy finom, egy valódi vitaminbomba is!