A cékla számos jótékony egészségi hatással bír. Sok más mellett májtisztító és zsírégető tulajdonsággal is rendelkezik, nem beszélve arról, hogy erősíti a bélrendszert, gyulladás- és vérnyomáscsökkentő hatása is van, valamint olyan hatóanyagokat is tartalmaz, melyek segíthetnek megelőzni a rákos megbetegedéseket.
A legegyszerűbb módja, hogy beiktassuk az étrendünkbe a céklát, ha salátát készítünk belőle. Ezeket a finom salátákat fogyaszthatjuk önmagában, szárnyas- vagy sertéshúsok mellé, de akár feldobhatjuk vele a szendvicseket, egyéb salátákat is. A cékla ráadásul remekül variálható zöldségekkel és gyümölcsökkel, például reszelt répával és almával.
Ezek a legfinomabb céklasaláták:
VILLÁMGYORS CÉKLASALÁTA ALMÁVAL >>>
SÜLT FŰSZERES CÉKLASALÁTA >>>
PISZTÁCIÁS SÜLTCÉKLA-SALÁTA >>>
ALMÁS-SÁRGARÉPÁS CÉKLASALÁTA >>>
CÉKLÁS-DIÓS CSIRKESALÁTA >>>
DIÓS-SAJTOS CÉKLASALÁTA >>>
Borítókép: Shutterstock