Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás sültcékla-saláta

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hámozatlan céklagumókat egyenként alufóliába csomagoljuk, és egymás mellé ültetjük egy tepsiben. A 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük kb. 1 óra alatt, majd a fóliabatyukban hagyjuk kihűlni.
  2. A hideg céklákat kicsomagoljuk és meghámozzuk. Szükség esetén a szár felőli részüket eltávolítjuk, majd a negyedelt gumókat vékonyabb cikkekre vágjuk vagy felszeleteljük.
  3. A megtisztított fokhagymagerezdeket összezúzzuk vagy apróra kockázzuk. Egy salátástálban habverő segítségével összekeverjük az olajat, a citromlét és a fokhagymát, majd beleforgatjuk a petrezselymet. Hozzáadjuk a céklát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és összeforgatjuk a joghurttal. Végül egyenletesen a tetejére szórjuk a pisztáciát. 

MÉG TÖBB ISTENI CÉKLÁS FOGÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss