Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval

75 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A halhoz:
  • 2 db harcsafilé
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 tk halfűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • A karalábéhoz:
  • 2 db karalábé
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 ek ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A halszeleteket folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük, majd enyhén besózzuk. A fokhagymát a tejbe nyomjuk, majd beletesszük a halszeleteket, és 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
  2. A bacont vékony csíkokra vágjuk, majd az olívaolajon ropogósra sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és tálalásig félretesszük. A halat kivesszük a fokhagymás tejből, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután ízlés szerint megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a halfűszerkeverékkel és frissen őrölt színes borssal.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk 1-2 ek szalonnazsírral. Ezután ráhelyezzük a befűszerezett halszeleteket, majd meglocsoljuk 1/2 ek zsiradékkal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
  4. A karalábét megpucoljuk, majd kivájunk belőle annyi golyót, amennyit csak tudunk. A kivájt golyókat és a visszamaradt karalábédarabokat egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután megszórjuk az ételízesítővel, egy kevés sóval, majd puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd külön szedjük a golyókat és a darabos karalábét.
  5. A bacon sütésénél visszamaradt zsiradékot felhevítjük, majd beletesszük a karalábégolyókat, és szép pirosra sütjük. Sütés közben megszórjuk egy csipet sóval, és többször megrázogatjuk a serpenyőt, hogy a karalábé egyenletesen piruljon. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és tálalásig melegen tartjuk.
  6. A visszamaradt karalábédarabokhoz hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint petrezselyemzöldet, megsózzuk és megszórjuk őrölt borssal, majd összeturmixoljuk (közben kóstolgatjuk és apránként fűszerezzük).
  7. Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a karalábékrémet, majd ráhelyezzük a halszeleteket. Ezután mellétesszük a sült karalábét, és megszórjuk a ropogósra sült baconnel, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Az igencsak kedvelt halászlé mellett néha egy-egy különlegesnek mondható halétel is a tányérunkra kerül. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss