Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült fűszeres céklasaláta

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát alaposan megmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és puhára főzzük. Amikor puhára főtt, leöntjük a vizet, kihűtjük teljesen, majd megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. A köménymagot egy serpenyőbe tesszük, majd kevés olajon pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy mozsárba öntjük, hozzáadjuk a rózsaborsot, majd finomra őröljük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, és rázogatva, kevergetve pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, megszórjuk a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, rácsorgatjuk a mézet, és a balzsamecetet, majd 2-3 percig pároljuk,  levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. Tálalás előtt a céklasalátát ízlés szerint megszórjuk vékonyra szeletelt újhagymával, és úgy kínáljuk.

CÉKLÁS VAJKRÉM HÁZILAG>>> 

SÜLTCÉKLA-SALÁTA KECSKESAJTTAL>>> 

VILLÁMGYORS CÉKLASALÁTA ALMÁVAL>>> 

Megjegyzés

Sült és grill húsokhoz remekül illik ez a céklasaláta, de ízlés szerint akár magában is fogyaszthatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss