Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A cékla igazi vitaminbomba, ezért érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe. Fogyaszthatjuk nyersen salátaként, levesként, sütve húsok mellé, de lehet belőle zöldséglevet készíteni, sőt kerülhet süteményekbe is!
A cékla egyike a vitaminokban és ásványi anyagokban leggazdagabb zöldségeinknek. Jellegzetes, földes ízű finomság, amit főként nyersen érdemes fogyasztani. Mi most céklasaláta recepteket gyűjtöttünk, kóstold meg akár mindegyiket – hidd el, érdemes!
Bóta Tímea
A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, bővelkedik vitaminokban. Sokan csak savanyúság formájában fogyasztják, de kiváló grillezve húsok mellé köretnek, vagy salátába nyersen lereszelve, a frissen facsart céklalé pedig egyenesen kincset ér. Ha ez nem lenne elég, mondunk 7 érvet, hogy meggyőzzünk, érdemes minél több céklát enni.
Kard Sándorné
Videó
A tepsis ételekben az a jó, hogy együtt sül a hús és a köret, így isteni íze lesz mindkettőnek. Most egy igazi őszi receptet mutatunk videón: így készül a fűszeres tepsis csirkemell édesburgonyával, céklával és brokkolival.
Friedl Lászlóné
A cékla az iskolai menza rettegett savanyúságának alapanyagából vált mára a modern konyha jolly jokerévé: egyrészt az íze, másrészt a beltartalma miatt gyakran és szívesen használják a konyhákban. Ám a feldolgozásával járó macera sokaknak elveszi a kedvét attól, hogy dolgozzanak vele - ennek a kiküszöbölésésre van Széll Tamás séfnek néhány kipróbált, bombabiztos praktikája.
A Spar közleményt adott ki, miszerint üvegdarab lehetséges előfordulása miatt a Bonduelle elővigyázatosságból úgy döntött, hogy visszahívja a következő termék egy gyártási tételét a konzerv kategóriában. A visszahívás a Bonduelle egyéb gyártási tételeit és egyéb termékeit nem érinti.
Ha van otthon cékla, akkor érdemes a húsok mellé kivételesen nem sültkrumplit vagy rizst készíteni, hanem valamilyen céklás köretet - legyen az céklás saláta, céklás bulgur, vagy akár céklás tócsni. Nálatok melyik a kedvenc?
Az ősz és a barátságtalanabb idő beköszöntével nem árt, ha egy picit jobban odafigyelünk arra, hogy még vitamindúsabban étkezzünk akár egy kiadós ebéd, vagy vacsora alkalmával is.
A zamatos, illatos őszi gyümölcsök, mint például az alma, szőlő és körte mellett ez az évszak a sütők és a cékla szezonja is. Ebből a két remek alapanyagból isteni finom leveset, főételeket és desszerteket is készíthetünk. Ezúttal céklás és sütőtökös ételeket ajánlunk az A és B menüsorban hétvégére.
Csizmadiáné
Török Zsuzsa
A cékla valóságos vitaminbomba, és egészségmegőrző, regeneráló hatásai miatt pedig nem csak az őszi-téli hónapokban javasolt a fogyasztása. Egyél belőle minél többet édesen, sósan, savanyúan, sütve, főzve, vagy nyersen!
Pataki Nóra
Az idei húsvét egészen biztosan csendesebb lesz, mint az eddigiek, de ez nem jelenti azt, hogy egy kicsit sem kell megünnepelni! Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger is nagyon készül. Hozott is nektek egy tuti töltött tojás receptet.
Biró Sára
Ennél valami finomat és laktatót, de nincs kedved órákig pepecselni vele a konyhában? Ez a villámgyorsan összedobható céklás-diós bulgur fetával egy pont ilyen fogás, ráadásul az összetevőknek köszönhetően egy igen könnyű és egészséges étel. Ha diétázol, esetleg odafigyelsz arra, hogy mit eszel, vagy csak simán szereted a változatosságot, akkor ez a te ételed!
Egy miskolci áruház zöldségespultjánál könnyített magán egy férfi, aki közel 160 kilogramm zöldséget tett eladhatatlanná - íra a police.hu.
Fehér Istvánné
Baloghné Kele Judith
Katalin hercegné ha nem is túl sokszor, de olykor elárul néhány titkot gyermekeiről. Vilmos felesége azt már korábban elmondta, hogy a két nagyobbik gyerekük, a hatéves György és a négyéves Sarolta imád a konyhában segíteni, Katalin most pedig azt árulta el, hogy a 19 hónapos Lajosnak mi a kedvenc étele.
A céklát sokan csak savanyúságként fogyasztják, pedig ezt a szuperzöldséget nagyon sokoldalúan fel lehet használni. Amellett, hogy a cékla nagyon egészséges, kiváló salátákba, rizottóba, de készíthetünk belőle fasírtot, tócsnit, sőt még desszertek alapanyaga is lehet.