Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklaszószos tészta

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklaszószos tészta elkészítéséhez legelőször melőmelegítjük a sütőnket 195 fokra. Egy tepsibe beéetesszük a meghámozott, felkockázott céklát, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kakukkfűvel, aztán sózzuk és borsozzuk. Letakarjuk fóliával, ezután pedig kb. 40 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15-20 peret.
  2. A céklát konyhai aprítóba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a balzsamecetet, a bort, a parmezán felét, 2 teáskanál olajat, majd pürésítsük.
  3. Ezután egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk az alaplevet és a tejszínt, majd összeforraljuk. Ha ezzel elkészültünk, mehet bele a cukor, a maradék sajt, sózzuk és borsozzuk egy kicsit, aztán jöhet a mák is. További 2 percig főzzük. 
  4. Mindeközben a tésztát előfőzzük roppanósra, végül pedig összeforgatjuk a céklás mártással. Parmezánnal megszórva tálaljuk a céklaszószos tésztát.

Ajánljuk még:

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A CÉKLASZÓSZOS TÉSZTA >>> 

BOLOGNAI RAGUS TÉSZTA >>>

PULLED PORK – TÉPETT SERTÉSSÜLT >>>

 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss