Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Pataki Nóra
Cikk
MME
A tésztánál csak egyvalami jobb: a rakott tészta!
Még tart a medvehagymaszezon, szóval most érdemes jóllakni belőle. Ezzel a roppant egyszerű tésztával még a tavaszi meleget is visszacsalogathatjuk.
Mindmegette
A főzés általában időigényes feladat, de egy fárasztó munkanap után ugyan kinek van kedve még órákig ott állni a tűzhely mellett? Ilyenkor jönnek kapóra az úgynevezett egyedényes tészták, amelyek ahogyan azt a nevük is elárulja, egyetlen edényben készülnek, ezért főzés után a mosogatással sem kell sokat bajlódni.
Márkus Norbert
A halkonzerv igazi Jolly Joker: sokféle, gyorsan elkészíthető étel fő hozzávalója lehet, és nagy valószínűséggel mindig van otthon néhány dobozzal. Tippjeink segítenek, hogy változatosan használd fel ezt a nagyon egészséges alapanyagot!
Egy mennyei húsos-zöldséges-szószos tésztának aligha tud bárki is ellenállni, ám az ízélményt elronthatja, ha rossz minőségű alapanyagból készült az étel. Segítünk, hogy mindig jó fajta száraztésztát válassz.
A krumplis tészta az egyik olyan alap, magyaros fogás, amit majdnem mindenki szeret. Igaz, hogy szénhidrátbomba, de frissen, melegen tálalva, savanyúsággal fogyasztva fejedelmi ebéd.
Sophia Loren elárulta, hogy amikor a kollégái arról mesélnek neki, hogy a megfelelő mennyiségű víz, a sok friss levegő és a ropogós saláta a szépségük titka, akkor ő ezen mindig szívből nevet. Az olasz filmdíva szerint ez az egész egy óriási hülyeség.
Tartod a böjtöt, vagy csak egy gyors, de húsmentes fogást keresel, ami ráadásul mennyeien finom is? Mutatjuk a zöld istennő tésztát, a villámgyorsan elkészíthető, krémes főételt! Íme a recept videón.
Ha túl sok tésztát főztél és már unod, de nem szeretnél pazarolni, a legjobb megoldás, ha a sütéssel próbálkozol. Mutatjuk, hogyan!
A bolti leveles tészta nagyon megkönnyíti az életünket, főleg úgy, hogy már nemcsak a fagyasztott, hanem a hűtött, sütőpapírral feltekert verziót is mindenhol kapni. Nincs jobb viszont a házi leveles tésztánál, amiből számtalan mennyei finomság készíthető!
Nem kevesebb mint 9-féle zöldséget tartalmaz ez a krémes-szószos tészta, ami így garantáltan fedezi a napi rost- és vitaminbevitelünket. Mutatjuk a receptet és az elkészítését videón!
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy tésztafőzés után azon bosszankodtunk, hogy összeragadt, összetapadt a tészta. Számtalan trükk és mítosz létezik, hogy mit tegyünk és mit ne a főzővízbe. Íme néhány alapvető szabály, amit ha betartasz, tökéletes lesz a tésztád.
Ha rendszeresen főzöl tésztát, biztosan felmerült már benned a kérdés, hogy vajon kell a vízhez olajat adni, vagy nem? Nos, vannak, akik szerint igen, mások úgy vélekednek, hogy nem. Mi az igazság? Utánajártunk!
DÖMÖTÖR VIOLA
Ki mondta, hogy a finom ételekhez sok idő kell? Mutatunk 5 laktató és finom receptet hétköznapra, ha csak 10 perced van vacsorát főzni.
Ha régóta keresed a bombabiztos megoldást a spagetti és a szósz elegyítésére, majd a tészta tökéletes falatokká tekerésére, és akkor most egy igazán autentikus tippet kaphatsz, személyesen Gianni Annoni-tól.