Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó csirkemellel és fürjtojással

14 szavazat
45 perc
egyszerű
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és hagyjuk fél órát állni, hogy az ízek átjárják. Beleforgatjuk a kukoricalisztbe, majd a felforrósított étolajban pár perc alatt mindkét oldalát zsemleszínűre sütjük.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük a chilis étolajat, hozzáadjuk a felkockázott füstölt kolbászt és pirosra sütjük. Mehet bele a karikára vágott hagyma, majd néhány perc után a felszeletelt paprika és a paradicsom is. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika és a paradicsom is. 
  3. Az elősütött csirkemellcsíkokat a lecsóba tesszüik, majd egyesével beleütjük a fürjtojásokat  és pároljuk pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk enni.

 

Megjegyzés

Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret vagy péksüteményt. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek