A Lajcsi rolád piskótájának elkészítéséhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaópor is belekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, és kihűtjük.
A vaníliás krémet elkészítjük: kb. 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk.
A puncsos krémet ugyanígy elkészítjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőre váltakozva rákenjük a kétféle krémet, majd mindkettőt feltekerjük.
Hűtőbe tesszük őket dermedni, majd vízgőz felett az étolajjal megolvasztjuk a csokit, és bevonjuk vele a tekercseket. Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.