hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói galuska (gluténmentes, laktózmentes recept)

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sima piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a vizet. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. A másik 2 piskótát is ugyanígy készítjük, csak az egyikbe diót, a másikba kakaót vegyítünk a liszttel.
  4. A szirup hozzávalóit felforraljuk, majd félretesszük.
  5. A vaníliakrémhez a tojássárgákat a porcukorral a vaníliával és a keményítővel habosra keverjük. A mandulaitalhoz hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket, és híg pudingot főzünk belőle.
  6. Egy tálban összeállítjuk a sütit, az első piskótát meglocsoljuk a szirup egy részével és a vaníliakrém felével, majd rászórjuk a mazsola és a darált dió felét.
  7. A következő piskótával ugyanígy járunk el. A legfelső piskótát meglocsoljuk a sziruppal, megkenjük a lekvárral és megszórjuk a kakaóporral, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  8. A csokoládéöntet összetevőit alacsony hőmérsékleten addig főzzük, amíg sima, fényes szószt kapunk.
  9. A lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük.
  10. Tálaláskor meglocsoljuk a csokoládéöntettel, és tejszínhabbal díszítjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek