Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képviselőfánk gluténmentesen

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 db tojás
  • 2 dl forró víz
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 5 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (gluténmentes)
  • 4 db tojássárgája
  • 2 db vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
  • 2 dl Hulala
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A forró vizet, a sót és a zsírt felmelegítjük. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet addig keverjük, míg a tészta összeáll. A tűzről levéve még a forró masszához egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és keverjük. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú halmokat nyomunk egymástól néhány centire. Ezután egy órát pihentetjük.
  2. Forró, 210 fokos sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük ezen a hőfokon, majd még kb. 5-10 percig sütjük 180 fokon.
  3. A krémhez a 4 tojássárgáját felkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a pudingport és egy kevés tejet, majd a maradék tejjel felforraljuk. Levesszük a tűzről és egyesével hozzákeverjük a tojásokat, ha kész, visszatesszük a tűzre és besűrítjük a krémet.
  4. Ha kihűltek a fánkok, először a krémet, majd a tejszínhabot tesszük csillagcsöves nyomózsákba, és betöltjük a fánkba, végül rátesszük a kalapokat és porcukrozzuk.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, megfizethető gluténmentes finomság.
Az ünnepi készülődést segítheti, hogy a fánk tésztája már napokkal korábban elkészíthető, a krém elkészítése, csak pár pillanat. Ez egy egyszeű-nagyszerű gluténmentes édesség. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss