hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű piskótatekercs

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A piskótatekercshez első lépésként a tojások sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk.
  3. A sárgáját habverővel elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a cukorral és a vízzel elkevert tojáshoz és egy spatulával, vagy fakanállal csomómentesre keverjük.
  5. A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tészta többi részéhez.
  6. Egy 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, szépen elsimítjuk.
  7. A piskótát 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  8. A piskótát lehúzzuk a sütőpapírról és egy nedves konyharuhával még melegen feltekerjük.
  9. Ha kihűlt a piskóta kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és ismét feltekerjük.
  10. A tetejét porcukorral megszórjuk és felvágjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss