Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas piskótarolád

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A piskótatésztához:
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás (nagy)
  • 2 ek forró víz
  • 12,5 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • A krémhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • A díszítéshez:
  • 1-2 ek porcukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 marék apróra vágott földimogyoró

Elkészítés

  1. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet hozzászitáljuk a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan összekeverjük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen rákenjük a masszát (kb. 37x33 cm-es tepsi). Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.) 
  3. Egy nagyobb sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön ráfordítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával letakarjuk a tésztát. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, levesszük a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt feltekerjük, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük a krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd keverőkanállal, apránként hozzákeverjük a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém. (Apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe.)
  5. A teljesen kihűlt piskótatésztát kitekerjük a papírból, majd egyenletesen rákenjük a mogyorókrémet. Ezután óvatosan feltekerjük, majd egy tálcára helyezzük. Az elkészült piskótatekercset megszórjuk ízlés szerint porcukorral.
  6.  A csokoládét felolvasszuk, majd a süteményre csorgatjuk, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval. Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

9+1 ISTENI PISKÓTATEKERCS, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

 11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>>

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a mogyorókrémes piskótatekercset a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss