A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a gombákat nedves papírtörlővel áttöröljük, a tönk végét levágjuk, félbevágjuk, és 3-4 milliméter vékonyra szeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a friss petrezselymet felaprítjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, vajat adunk hozzá, majd ha a vaj felhabzott, rárakjuk a gombaszeleteket. Nem fűszerezzük. Kevergetve addig pirítjuk, amíg a nedvesség eltávozik, elpárolog a gombából. Ha elpárolgott, és a gombaszeletek helyenként megpirultak, levesszük, és egy tálba tesszük.
A serpenyőbe ismét egy kevés olívaolajat és vajat teszünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, mérsékelt lángon kevergetve 6-8 percig üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, elkeverjük, és erre az alapra rakjuk vissza a gombaszeleteket.
Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal, zsályával, ízesítjük sóval, borssal, majd felöntjük vörösborral, és pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután felöntjük az alaplével, és nagyjából 10-15 percig főzzük, kicsit redukáljuk a levet.
Hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük. A keményítőt egy kis vízben feloldjuk, és ezt is hozzáadjuk. Néhány percig főzzük még, ha sűrűnek találjuk a mártást, hígíthatjuk alaplével vagy vízzel, ha híg, akkor adjunk még hozzá kevés keményítős keveréket.
Ha szép selymes a mártás, elzárjuk alatta a hőt, és megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, végül egy darabka hideg vajat teszünk hozzá, amit kevergetve feloldunk. Ettől fényes, gazdag, telt ízű lesz a mártásunk.