Besamelmártás

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy gyorsforralót alacsony lángon melegíteni kezdünk. Belerakjuk a vajat, kevergetve habzásig hevítjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha felhabzott, és a víz elpárolgott belőle, hozzáöntjük a lisztet, és folyamatosan kevergetve 1-2 percig pirítjuk, hogy a liszt nyers íze eltűnjön.
  2. Ezután több részletben hozzáöntjük a meleg tejet, közben folyamatosan keverjük, amíg sűrű, egynemű mártást kapunk. Végül ízesítjük sóval, szerecsendióval.
  3. Az elkészült mártást csőben sült ételekhez, tészták elkészítéséhez használhatjuk, de például sajtmártás alapját is képezheti.

A Besamelmártás elkészítését megnézheted videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss