hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Svéd húsgolyó barnamártással

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Mustár

Elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, az aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a habtejszínnel és a tojással, majd mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és összedolgozzuk.
  2. A masszából nedves kézzel húsgolyókat formázunk. A vajat felolvasztjuk, belerakjuk a húsgombócokat, és többször átforgatva körbepirítjuk. 
  3. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, és folyamatos kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Amikor pirul, felöntjük a húsleves alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd gyenge tűzön öt percig főzzük.
  4. Amikor lész, a pirított húsgombócokat beleforgatjuk, tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss