A karamell elkészítéséhez a cukrot és a vizet lassan összefőzzük. Ha már mélybarna, mézes üvegbe töltjük, kihűtjük és ezt később felhasználhatjuk kekszekhez, krémekhez, sőt kávé ízesítéséhez is. Gyakorlatilag korlátlan ideig eláll.
A krémhez az előzőleg elkészített karamellből 2 evőkanálnyi mennyiséget összefőzünk a tejjel.
A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a lehűtött karamell krémet, a puha vajat és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, szépen belesimítjuk a tésztát, elrendezzük rajta a negyedelt fügedarabokat és a karamellből még picit csorgatunk rá nagyon vékonyan.
Kb. 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral lehinthetjük, de anélkül is finom.