hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás szelet

60 perc
rafinált
olcsó
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint linzer tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk és közepes méretű (30x20 cm) tepsi hátulján kisütjük azokat.
  2. A krémhez felolvasztunk, majd karamellizálunk 15 dkg porcukrot. A lisztet a tejjel simára keverjük, majd óvatosan a karamellhez öntjük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a csomómentes főzött krémet kihűtjük. A kihűlt krémhez habverővel hozzádolgozunk 10 dkg margarint.
  3. A lapokat betöltjük a karamellás krémmel, a tetejére pedig nem krémet, hanem karamell mázt teszünk. Kerámia bevonatos serpenyőben 10 dkg porcukrot felolvasztunk, majd karamellizálunk. Ehhez hozzáadunk 1 dl vizet és felforraljuk, majd takarék lángon addig „főzzük”, ameddig minden apró karamell szemcse eltűnik.
  4. Ezután levesszük a tűzről és beleszitáljuk a maradék porcukrot. Gyors mozdulatokkal simára keverjük és a sütemény tetejére öntjük, majd szépen elsimítjuk.
  5. Tálaláskor a süteményt karamellás popcornnal díszíthetjük. 

Megjegyzés

Színében és ízében is igazi őszi desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek