Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás szelet

60 perc
rafinált
olcsó
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint linzer tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk és közepes méretű (30x20 cm)tepsi hátulján kisütjük azokat.
  2. A krémhez felolvasztunk, majd karamellizálunk 15 dkg porcukrot. A lisztet a tejjel simára keverjük, majd óvatosan a karamellhez öntjük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a csomómentes főzött krémet kihűtjük. A kihűlt krémhez habverővel hozzádolgozunk 10 dkg margarint.
  3. A lapokat betöltjük a karamellás krémmel, a tetejére pedig nem krémet, hanem karamell mázt teszünk. Kerámia bevonatos serpenyőben 10 dkg porcukrot felolvasztunk, majd karamellizálunk. Ehhez hozzáadunk 1 dl vizet és felforraljuk, majd takarék lángon addig „főzzük”, ameddig minden apró karamell szemcse eltűnik. Ezután levesszük a tűzről és beleszitáljuk a maradék porcukrot. Gyors mozdulatokkal simára keverjük és a sütemény tetejére öntjük, majd szépen elsimítjuk.
  4. Tálaláskor a süteményt karamellás popcornnal díszíthetjük.

CSOKIS KOCKÁK KARAMELLKRÉMMEL>>> 

KEMÉNY KARAMELL>>> 

KARAMELLÁS APRÓSÜTI>>> 

Megjegyzés

Színében és ízében is igazi őszi desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss