A tésztához a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint linzer tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk és közepes méretű (30x20 cm) tepsi hátulján kisütjük azokat.
A krémhez felolvasztunk, majd karamellizálunk 15 dkg porcukrot. A lisztet a tejjel simára keverjük, majd óvatosan a karamellhez öntjük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a csomómentes főzött krémet kihűtjük. A kihűlt krémhez habverővel hozzádolgozunk 10 dkg margarint.
A lapokat betöltjük a karamellás krémmel, a tetejére pedig nem krémet, hanem karamell mázt teszünk. Kerámia bevonatos serpenyőben 10 dkg porcukrot felolvasztunk, majd karamellizálunk. Ehhez hozzáadunk 1 dl vizet és felforraljuk, majd takarék lángon addig „főzzük”, ameddig minden apró karamell szemcse eltűnik.
Ezután levesszük a tűzről és beleszitáljuk a maradék porcukrot. Gyors mozdulatokkal simára keverjük és a sütemény tetejére öntjük, majd szépen elsimítjuk.
Tálaláskor a süteményt karamellás popcornnal díszíthetjük.