hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós vajkaramella

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A habtejszínt feltesszük főni egy lábasban a sóval. Hozzáadjuk a vajat és felolvasztjuk benne. Levesszük a tűzről.
  2. Egy másik lábasba beleöntjük a cukrot, a mézet és a vizet és pár perc alatt sűrű karamellé főzzük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és levesszük a tűzről.
  3. Szilikonformába töltjük, hagyjuk hűlni, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Nézd meg videón, hogyan készül az omlós vajkaramella házilag


KEMÉNY KARAMELL>>> 

KARAMELLSZÓSZ HÁZILAG>>> 

Megjegyzés

Ez a csodás omlós vajkaramella karácsonyi gasztroajándékként is megállja a helyét! - MME

Ezek is érdekelhetnek