hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves ropogós sült csirke

75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét bedörzsöljük sóval. Egy tepsit kikenünk a vaj harmadával, és elosztjuk benne a feldarabolt hagymát, fokhagymát, paradicsomot és gombát. Enyhén megsózzuk a zöldségeket, majd ráhelyezzük a csirkét.
  2. Felöntjük borral és a maradék vajat elosztjuk a csirkén, a megmosott kakukkfű ágakat a tepsibe helyezzük.
  3. A csirkét lefedjük. 200 fokos sütőbe 20 percig sütjük, azután fedő nélkül, 160 fokon még 30-40 percig. Közben néha meglocsoljuk a pecsenyelével. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Sült burgonyát kínálhatunk mellé.

FŰSZERVAJAS SÜLT CSIRKE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss