Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves húsgombócok fehérboros mártásban

MME MME
1 4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlét kis kockákra vágjuk, és langyos vízbe áztatjuk, majd rövid állás után alaposan kinyomkodva a tojással együtt a darált húshoz adjuk. A hagymát, fokhagymát, petrezselymet apróra vágjuk, a petrezselyem felén kívül ezeket is a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoranna és a kakukkfű nagy részével. A masszából kis gombócokat csinálunk, és a forró olaj-margarin keveréken szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük (azért kell kis gombócokat csinálni, hogy hamar átsüljenek).

A visszamaradt zsiradékot elfelezzük, az egyik felén átforgatjuk a köretként szolgáló sós vízben főtt krumplit.

A másik felén átpirítjuk a karikára vágott pórét, rászórjuk a sáfrányt, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel is pirítjuk egy kicsit. Felöntjük a borral, vízzel, és kiforraljuk az alkoholt belőle. Ízesítjük a leveskockával, ha szükséges, sózzuk, és elkeverjük benne a tejszínt is. Vissztesszük bele a húsgombócokat, és pár percig együtt forraljuk. Kb. 1 perccel a vége előtt hozzáadjuk a petrezselyem megmaradt felét, a kaukkfüvet, majorannát.

Megjegyzés

Ha kiadósabb mártást akarunk, akkor a bor hozzáadása előtt tehetünk bele apró, felezett csiperkét, karikára vágott sárgarépát, cukkinit, kaliforniai paprikát, kicsit átforgatjuk, majd ezután öntjük fel a folyadékokkal. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss