Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 tipp, hogy jó minőségű száraztésztát válassz – ezekre figyelj vásárláskor!

default user icon
MME
Egy mennyei húsos-zöldséges-szószos tésztának aligha tud bárki is ellenállni, ám az ízélményt elronthatja, ha rossz minőségű alapanyagból készült az étel. Segítünk, hogy mindig jó fajta száraztésztát válassz.

Persze a legjobb a házi tészta, és ha egy kis olasz faluban lennénk, biztosan hetente gyártanánk a farfallét és tagliatellét, de itthon legtöbbször készen vesszük meg őket. Kis odafigyeléssel viszont így is választhatunk olyat, ami nem (sokkal) marad alul a frissen gyúrt verzióhoz képest.

 

 

Erre a három kritériumra figyeljünk

Az első fontos jellemzője a tésztának a színe. Ha túl sárgás, az arra utal, hogy gyorsan, magas hőmérsékleten szárították, ami rontja a minőségét. Célszerű a halványsárga színű változatokat leemelni a polcról.

Célszerű figyelni a tészta felületére is. A jó minőségű száraztészta kissé érdes és durva tapintású, mert ez segít, hogy a szósz jobban tapadjon rá. Ha nagyon simának tűnik a felülete, inkább válasszunk másik fajtát.

Szintén árulkodó jel a főzés utáni állapot. Ha az eredeti formája tönkremegy a tésztának, akkor valószínűleg nem túl jó minőségű terméket vásároltunk. Persze ezt előre nem lehet tudni, de a következő alkalommal válasszunk másik tésztafajtát.

Ti is imádjátok a tésztaételeket?
A legjobb receptjeink között biztosan megtaláljátok a kedvenceteket!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek