Persze a legjobb a házi tészta, és ha egy kis olasz faluban lennénk, biztosan hetente gyártanánk a farfallét és tagliatellét, de itthon legtöbbször készen vesszük meg őket. Kis odafigyeléssel viszont így is választhatunk olyat, ami nem (sokkal) marad alul a frissen gyúrt verzióhoz képest.
Erre a három kritériumra figyeljünk
Az első fontos jellemzője a tésztának a színe. Ha túl sárgás, az arra utal, hogy gyorsan, magas hőmérsékleten szárították, ami rontja a minőségét. Célszerű a halványsárga színű változatokat leemelni a polcról.
Célszerű figyelni a tészta felületére is. A jó minőségű száraztészta kissé érdes és durva tapintású, mert ez segít, hogy a szósz jobban tapadjon rá. Ha nagyon simának tűnik a felülete, inkább válasszunk másik fajtát.
Szintén árulkodó jel a főzés utáni állapot. Ha az eredeti formája tönkremegy a tésztának, akkor valószínűleg nem túl jó minőségű terméket vásároltunk. Persze ezt előre nem lehet tudni, de a következő alkalommal válasszunk másik tésztafajtát.
Ti is imádjátok a tésztaételeket?
A legjobb receptjeink között biztosan megtaláljátok a kedvenceteket!
Borítókép: Shutterstock