Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az ünnepi étkezéseknek szeretjük megadni a módját, de ilyenkor sem utolsó szempont, hogy jó áron szerezzük be az alapanyagokat. A különböző boltok kínálatait átnézve összegyűjtöttük, mit hol érdemes megvenni húsvét előtt.
Egy mennyei húsos-zöldséges-szószos tésztának aligha tud bárki is ellenállni, ám az ízélményt elronthatja, ha rossz minőségű alapanyagból készült az étel. Segítünk, hogy mindig jó fajta száraztésztát válassz.
Milyen jó, ha a hagyományos felvágott-sajt kombón túl van valami más is a tarsolyunkban, ha csak arra van időnk, hogy gyorsan összedobjunk, és bekapjunk egy szendvicset, nem igaz? Az alábbi 4 szendvicskrém-recept éppen ezt a célt szolgálja: villámgyorsan elkészíthetők, húsmentesek, és akár vendégváráskor, mártogatósként is jó szolgálatot tehetnek!
A Karib-térség földrajzilag igen nagy területet foglal magában, így gasztronómiája is kifejezetten sokszínű. A legfőbb táplálkozási elvük is ezt tükrözi: az étkezésekben igyekeznek minden élelmiszercsoportot szerepeltetni.
Az olasz pizza különlegessége vitathatatlan, a nápolyi pizzának pedig még a fogyasztási módja is egyedi. Gianni most meg is mutatta, hogyan eszik mindenki kedvencét a gyönyörű olasz városban.
Ha magad sem tudod, milyen édességre vágysz, egy finom diós sütivel érdemes próbálkoznod. A dió kellemes, földes ízvilága remekül érvényesül a desszertekben – máris mutatjuk a hét legjobb receptet!
Nyáron nem kérdés, hogy a kertünkből vagy a piacról frissen érkező zöldségeket részesítjük előnyben. Ám a téli és tavaszi hónapokban erre nincs lehetőség, viszont kiváló alternatívák lehetnek a fagyasztott alapanyagok is. Ezért most hoztunk videón 3 olyan nyomós érvet, amiért a mirelit hozzávalók alkalmazása egyáltalán nem ördögtől való.
A mustárt fogyaszthatjuk hideg sültekhez, sült kolbászhoz, ízesíthetünk vele salátaöntetet és különböző szószokat, mártásokat. Ha főzés közben szükséged lenne egy-két kanálnyira, de csak az üres mustáros üveget találtad a hűtőben, több helyettesítőt is használhatsz. Nézz körül, mi van otthon és gondold végig, mennyire harmonizál a készítendő étellel!
Fanny magazin
Az ünnepi desszertek egyik közkedvelt alapja a dió, melyet nemcsak pucolva, hanem héjasan is lehet kapni. Mutatjuk, hogyan lehet egyszerűen feltörni a diót!
Ha még nem találtad meg a tökéletes ajándékot anyukádnak vagy a nagymamádnak, akkor ezek között jó eséllyel ott a megfelelő.
Már közel a karácsony, amikor nagyon nehéz az ünnepi ebédhez vagy vacsorához való alapanyagokon spórolni. Ha most szeretnéd kicsit megfogni a pénzt, válassz akciós termékeket – mi most a Lidlben néztünk körül, és a pulykamellfilét választottuk!
Bár a boltban kapható konyhakész pitetésztákból is süthetünk finom desszerteket, a mi jelmondatunk, hogy a házi mindig jobb! Pláne, ha ezt a titkos hozzávalós receptet készítjük!
Július elsején elstartolt az online árfigyelő rendszer, amelynek célja, hogy a piaci verseny fokozásán túl az árakat egyre lejjebb szorítsa. Mi is átböngésztük az Árfigyelőt, és az ott látottak alapján ajánlunk is nektek egy tuti ebédötletet, aminek hozzávalóit a következő üzletekben tudjátok ma beszerezni a legkedvezőbb áron.
Piaci sétánkon a késő ősz nélkülözhetetlen alapanyagait kerestük, olyanokat, melyeket a hagyományos karácsonyi ételekhez is felhasználhatunk majd.
Franciaországban egyre nehezebben jutnak mustárhoz a vásárlók, ami ott igen nagy probléma, hiszen a franciák egyenesen rajonganak ezért a termékért. A mustárhiány már az olasz üzleteket is elérte, és a teljes európai ellátás akadozik - állítja a francai és az olasz sajtó.