Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is küzdesz a sütőpapírral? Ezzel a trükkel hamar formára igazítod - Videó

default user icon
MME
Vannak olyan sütőformák, melyeknek az alakja annyira trükkös, hogy elképesztően nehéz szépen beleilleszteni a sütőpapírt. Most mutatunk egy trükköt, amivel ezentúl gyerekjáték lesz a sütés!

A banánkenyér az egyik legnépszerűbb desszert, ugyanis könnyen variálható, remekül ízesíthető és villámgyorsan elkészül. Ehhez a süteményhez a hosszúkás, fém sütőformát használjuk, melyben akár formakenyeret, kalácsot, de még rakott, húsos ételeket is készíthetünk.

A sütőpapírt nem egyszerű beletenni ebbe a formába, ugyanis meggyűrődik, könnyen elcsúszik vagy deformálódik, és ezzel elronthatja a süteményünk alakját is. Létezik azonban egy trükk, amivel gyerekjáték lesz formára igazítani a sütőpapírt!

Így igazítsd a sütőpapírt a formába!

Vágjunk le egy darab sütőpapírt. Fordítsuk fejjel lefelé a sütőformát és tegyük rá a sütőpapírt. A végeit hajtogassuk be olyan módon, mintha egy ajándékdobozt csomagolnánk, majd simítsuk le az éleket, hogy rögzüljenek. Ezt végezzük ez a forma mind a négy sarkán. Ezután fordítsuk talpra a formát és helyezzük bele a méretre szabott sütőpapírt.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek