Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors őszi, egészséges csodasüti: így készül a sütőtökös banánkenyér

A banánkenyér azért is remek, mert az érett banán miatt kevés cukor kell bele, de akár el is hagyhatjuk az édesítőt, mivel ez a gyümölcs elég édességet kölcsönöz a sütinek. Egészséges és gyorsan elkészíthető. Videón mutatjuk a sütőtökös banánkenyér receptjét!

Ősszel a süteményekből nem hiányozhat a sütőtök, és mivel szinte bármibe belekeverhetjük, hiszen mindenbe belesimul az íze, szinte adja magát, hogy a banánkenyeret is feldobjuk a krémes és édes sütőtökkel.

A sütőtökös banánkenyér ráadásul nemcsak őszi, hanem villámgyors és egészséges desszert is, melyet a csokipasztillák és a különleges fűszerezés tesz mennyeien finommá! Videón mutatjuk, hogyan készül a sütőtökös banánkenyér!

ÍME A SÜTŐTÖKÖS BANÁNKENYÉR RECEPTJE >>> 

Tipp: Sütőtökös pitéhez való fűszerkeveréket készen is kaphatunk, de még jobb, ha mi magunk készítjük el. Ehhez keverjünk össze 3-4 tk. őrölt fahéjat, 1 tk. őrölt gyömbért, 1 tk. őrölt szerecsendiót, 1/2 tk. őrölt szegfűszeget és 1/2 tk. őrölt kardamomot. A megmaradt fűszerkeverék más süteményekbe is felhasználható, de a reggeli zabkásánkba vagy a kávénkba is kerülhet belőle. Sőt, a karácsonyi mézeskalácsot is fűszerezhetjük vele.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss